Vredeskerkje Helen

  • Land in zichtEen groep jonge artiesten uit Linter en Zoutleeuw worden uitgenodigd om hun werk tentoon te stellen in het kerkje te Helen.
"Land In Zicht" wil een platform bieden aan jonge kunstenaars en muzikanten om zich voor te stellen en dingen uit te proberen. Een harmonisch geheel tussen visueel en auditief werk en tussen deelnemers en bezoekers. Bewijzen dat kunst en cultuur niet noodzakelijk in de stad kan overleven, maar evengoed tussen de velden van Zoutleeuw!

Land In Zicht, EXPO

De deelname aan een extern project is een onderdeel van mijn masterjaar aan Sint-Lucas Gent. Na wat nadenken over alle mogelijkheden, bedacht ik het volgende: "Een kunstzinnig evenement organiseren in de streek van Linter en Zoutleeuw". Ik groeide op in deze streek en stelde een gemis aan dit soort gelegenheden vast. De geschikte locatie vond ik in het Vredeskerkje te Helen.

Vervolgens ging ik op zoek naar andere jongeren die creatief te werk gaan. Dit resulteerde in een interessante combinatie van fotogragie, grafisch ontwerp, schilderkunst, poëzie en muziek. De deelnemers waren: Jannes Bollen, Oonah Duchateau, Laura Gieseke, Lise Hoebrechts, Marie Ryckeboer, Michiel Bronckaerts, Geerhard Verbeelen, Annelien Snyers, LTSL en Bonzo (akoestisch). Naar aanleiding van het evenement verzorgde ik de visuele communicatie. Zo waren er handgemaakte poster, aankondiginsborden, postkaarten en was het evenement online op platformen als de UIT-databank en facebook te vinden.

Op de dag zelf (14.05.2017) was de opkomst niet te onderschatten. Tussen 15u en 20u was het kerkje nooit leeg en tijdens de optredentjes stond het kerkje mooi vol met luisteraars. De bezoekers konden genieten van een stukje cake en een drankje. Velen bleven wat hangen om met de deelnemers te praten over hun werk. De sfeer zat er goed in en werd ondersteund door een streepje achtergrondmuziek dankzij 3350 crew. Het thema en de titel waren Land In Zicht. Dit verwijst naar de landelijke ligging en is tegelijk hoopvol. Organisatorisch was het een hele uitdaging om dit op mijn eentje te volbrengen. De succesvolle afloop ervan was dan ook een mooie aflsuiter van dit project.

Annelien Snyers

Compilatie foto's van Jannes Bollen


Bekijk alle foto's hier