Vredeskerkje Helen

  • Vredestocht BuZO ZonnegroenNaar aanleiding van het komende kerstfeest leek het voor juf Annelies (lkr. godsdienst) fijn om samen met haar vijf leerlingen van het eerste jaar stil te staan bij "vrede". Ons Vredeskerkje was hiervoor dan ook de ideale locatie.

Een prachtige zonsopkomst vanochtend en al heel vroeg waren Cato, Tibo, Max, Sandy en Jordan met hun juffen op weg naar Helen. Onderweg bespraken ze de hoofdthema's "Kerst", "licht" en "vrede".

Het symbool licht werd letterlijk meegedragen en kreeg een centrale plaats tijdens ons samenzijn. Bij aankomst werd iedereen verwelkomd met een koekje en drankje. Daarna begon het echte werk ...

Na een stiltemoment werd ingepikt op de reeds besproken thema's in de klas om vervolgens het hoofdthema vrede verder uit te diepen. Het werd een sfeervolle en boeiende interactie met de leerlingen, vaak met verrassende inbreng.

Mooi toch! We lazen een gedicht, luisterden naar een opwekkend vredesliedje. Via speelse opdrachten kregen de kinderen voeling met het woord "vrede". Ook het vredesgebed van Sint-Franciscus als afsluiting ontbrak niet.
Dank aan juf Annelies, de directie en begeleidiende leerkrachten Hilde en Dominique voor dit hartverwarmend initiatief. Ook aan de jongens en meisjes dank voor hun attantvolle medewerking en inzet. Fijne kerst.

Luc Lowel.